Tips & tricks om goedkoper te shoppen

Veel mensen shoppen graag, vooral sinds de opkomst van online webwinkels. Het is makkelijker geworden om vanuit huis kleding te bestellen, die vervolgens direct aan je voordeur wordt afgeleverd. Het vinden van deals kan echter lastig zijn, zeker omdat sommige winkels de neiging hebben te doen alsof producten in de aanbieding zijn, terwijl ze eigenlijk zijn afgeprijsd vanaf een hoger dan gebruikelijke prijs. Toch kun je met wat handige tips & tricks echt goede deals vinden op het internet. Zo kun je het web afstruinen voor kortingscodes, maar ook met Black Friday-deals kun je je slag slaan. Prijsvergelijkers zijn daarnaast een goede optie om de beste aanbiedingen te vinden.

discount korting

Hoe vind je een kortingscode?

Misschien herken je het wel: je hebt net alle spullen die je wilt hebben in je winkelmandje gelegd, en vervolgens vragen ze bij het afrekenen om een kortingscode. Maar je hebt geen idee of er überhaupt een code bestaat, en het kan lastig zijn om er een te vinden. Vaak zijn de resultaten op het web teleurstellend, vol met verlopen codes. Daar heb je natuurlijk niets aan. Het is handig om een centrale plek te hebben waar je de juiste kortingscode kan vinden. Op een goede website kun je specifiek zoeken op de webshop waar je de bestelling wilt plaatsen. De meeste grote webshops bieden kortingscodes aan, maar je moet ze vaak zelf opsporen. Websites die de beschikbare codes up-to-date houden, zijn dan ook ontzettend handig.

voucher code acties

Het jaarlijkse Black Friday-evenement

Tegenwoordig is Black Friday bijna een ingeburgerd fenomeen in Nederland, hoewel het is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar het bijna een nationale feestdag is geworden.

Hoewel de kortingen hier niet zo extreem zijn als in de VS, kun je in Nederland toch mooie deals vinden. Black Friday wordt vaak doorgetrokken tot en met zondag, en op maandag wordt het afgesloten met Cyber Monday. Dit komt doordat Black Friday oorspronkelijk iets was voor fysieke winkels, terwijl Cyber Monday later werd toegevoegd voor de webshops.

black friday

Tegenwoordig vieren veel winkels het evenement van vrijdag tot en met maandag. Helaas is het evenement slechts één keer per jaar, dus als je het mist, is het lang wachten. In 2024 valt het op 29 november. Een paar tips: kies een product, niet een specifieke winkel. Shop ook lekker vanuit huis en houd social media goed in de gaten!

Het gebruik van prijsvergelijkers

Om een goede deal te scoren, is het belangrijk jezelf niet te beperken tot slechts een paar webshops. Maar het is ook niet nodig om zelf 10 of meer winkels langs te gaan. In plaats daarvan kun je handige prijsvergelijkers gebruiken. Grote zoekmachines zoals Google hebben ingebouwde prijsvergelijkers, maar er zijn ook gespecialiseerde websites. Deze bieden vaak uitgebreide zoekfilters en lijsten van verschillende webshops. Zo kun je precies het product vinden dat bij je past.

Foto van Sander

Sander

Reageer hierop

Over Giftomatic

Download de Giftomatic app, waarmee je cadeaukaarten kunt geven met een gave Face-Swap video!

Giftomatic heeft naast de app ook een oplossing voor verlopen cadeaukaarten.

Volg zakelijke updates van Giftomatic op LinkedIn

Recent verschenen

Voor de fans

Sorry, this link doesn't work in this demo.